6. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft võib tõsta Yahoo! aktsiatele pakutavat hinda

Mõned Wall Streeti analüütikud usuvad, et tarkvaragigant Microsoft võib tõsta Yahhoo! aktsiate eest pakutavat hinda, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

Nii tõstis investeerimispank UBS Yahoo! aktsia hinnasihi 34 dollarile. „Vaenuliku ülevõtmise puhul ei tee ülevõtja tavaliselt kohe lõplikku ja parimat pakkumist, mistõttu me ei imesta, kui Microsoft teeb Yahoo! nõukogu liikmete otsustamise lihtsustamiseks poti magusamaks,” kirjutas investeerimispank.

Citigroupil on Yahoo! aktsiate hinnasihiks 31 dollarit, kuid möönis, et 40-protsendilise tõenäosusega võib Microsoft pakkumise hinda tõsta. Investeerimispanga arvates on praeguse pakkumise vastu võtmise tõenäosus 20 protsenti. Võimalus, et ülevõtmine blokeeritakse valitsuste poolt, on investeerimispanga hinnangul 10 protsenti ning konkureeriva pakkumise ilmumise šanssi peab pank viieprotsendiliseks.

Yahoo! aktsia hind on enne kauplemise algust 28,98 dollarit. Microsoft tegi möödunud reedel Yahoo! aktsionäridele pakkumise hinnaga 31 dollarit aktsia.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755