5. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti e-riik on kui vana hea muinasjutt

Eesti kui e-riigi tulevikku tutvustaval konverentsil tõdeti korduvalt, et meie head e-riiki pole piisavalt turustatud, kuid loodetavasti sügisel avatav Eesti e-riigi innovatsioonikeskus aitab meie tuntuimal brändil tee maailma leida.

ITL-i president Urmas Kõlli ütles, et bränd e-riik on nagu vana muinasjutt, millest räägitakse, et see on kaugel maa ja mere taga, mida mujal pole ning, kes on käinud ütlevad, et on tore. „E-riigi turustamine ja müük on olnud tagasihoidlik,“ lisas ta.

Ka Kõlli tunnistas, et eestlaste puudus on nõrk koostöö. Ta rääkis, et EASiga planeeritud kava, kuidas ettevõtted koostööle tõmmata on kahjuks praegu peatunud.

Kõlli avaldas lootust, et ehk õnnestub pikema aja vältel meelitada ettevõtteid koostööle ning, et tuntuim bränd e-riik leiaks tee maailma.

Microsofti Eesti esinduse juht Rain Laane rääkis, et Eesti riik on helde olnud, tellib pidevalt hankeid ning IT-firmad teevad ära. Laane küsimus samuti, kas me suudame tööst saadud kogemused muuta teadmisteks ja väljaspool Eestit realiseerida. „Kas meil on selleks raha – müük ja marketing pole odav,“ ütles ta.

Samas soovitas ta mõelda ka meie e-ideede patenteerimisele. "Kui me seda ei tee võetakse need lihtsalt üle," lisas ta.

Laane rääkis tulevikuplaanidest, et Microsoft plaanib avada Eesti e-riigi innovatsioonikeskuse, leidmaks potentsiaal millega minna välisturgudele. „Sügisel saame loodetavasti lõigata innovatsioonikeskuse lindi läbi,“ ütles ta.

Tema sõnul oleks see üks keskne asutus millega IT-sektorid saavad suhelda. Siis hakkab vanker liikuma ning küll, siis ka riik tuleb kaasa, annab intellektuaalse omandi vabaks, et firmad saavad seda müüma hakata, ütles Laane.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755