17. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa ettevõtted otsivad lasteaedadest insenere

Saksamaal napib insenere, seetõttu on paljud ettevõtted pööranud oma tähelepanu lasteaialastele, et garanteerida endale tulevikus spetsialistid.

Mitmed suured ettevõtted, nagu Simens ja Bosch on hakanud toetama lasteaedu rahaliselt ning varustama neid uusimate tehnoloogiatega, eesmärgiga kasvatada juba kolmeaastastes lastes huvi tehnoloogia ja teaduse vastu, vahendas FT.

Inseneride assotsiatsiooni sõnul on paljud Euroopa riigid hädas inseneride nappuse üle. Kõige rohkem on neid puudu Saksamaal. Praegusel hetkel pakutakse riigis tööd 95 000 inseneri haridusega inimesele. Ülikoolides omandab inseneriharidust hetkel kõigest 40 000 inimest.

Simensi haridusprojekti Generatsioon 21 eestvedaja Maria Schumm- Tschauderi sõnul ei ole koolis tehnoloogia ja teaduse vastu huvi tekitamine enam piisav, et lapsed sellega kaasa läheksid.

„See on täiesti uus suund, mille oleme käsile võtnud. Oleme mõistnud, et tehnoloogia ja teaduse huvi tuleb lastes hakata kasvatama juba väga varases eas. Koolieas ei ole see enam piisav. Peame lastele võimalikult vara selgeks tegema, kuidas asjad töötavad,“ sõnas Schumm- Tschauder.

Boschi personaliotsingute juhatuse liikme Wolfgang Malchowi sõnul on ettevõte alustanud tööd lasteaedadega. „ See on meie tulevik ja me peame selle kaardistama,“ sõnas mees.

Simens on lasteaedadele, kus käivad kuni kuue aastased lapsed, laiali saatnud 3000 „avastamise komplekti“, millest võib leida erinevaid eksperimente. Ettevõttele läks üks komplekt maksma 500 eurot.

Bosch aga saadab lasteaedadesse voldikud informatsiooniga millega ettevõte tegeleb ning kutsub lapsi endale külla.

„Saksamaa on rajatud innovatsioonile- ja see vajab inimesi,“ sõnas ettevõte juht Franz Fehrenbach.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755