9. september 2008
Jaga lugu:

Sõrmejäljed saadavad pangakaardid ajaloo prügikasti

Pangakaardid võivad juba kümne aasta pärast olla samasugune ajaloohõnguline veidrus nagu tänapäeval videokassett.

Pangakaartide asemel saab makseid teha hoopis näidates kassas oma sõrmejälgi või silmaiirist. Samas võtavad plastikraha funktsioonid tugevamalt üle mobiiltelefonid, aga ka lihtsad igapäevased esemed, mida nagunii tuleb kaasas kanda – näiteks võtmeripats.

Firma Barclaycard on tõsiselt vaeva näinud ja kulutanud miljoneid, et rakendada nn kontaktivaba makset. Seega kaotaks vajaduse pangakaartide järele.

Üks uut tüüpi sularahaautomaat on juba töös Araabia Ühendemiraatides, kus sõrmejälgi masinale näidates on võimalik võtta oma arvelt sularaha. Lähiajal jõuavad sellised masinad kasutusele ka Suurbritannias.

Barclaycardi juht Antony Jenkins ennustab, et pangakaartide lõpp on lähedal – see juhtub viie kuni kümne aasta jooksul, mil uued tehnoloogilised lahendused kaardid välja tõrjuvad. Jenkins läheb koguni nii kaugele, et ennustab, et pangakaartidest saab ajaloos kõige lühema elueaga maksevahend.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee