18 september 2008
Jaga lugu:

Hiinlased sepistavad eestlaste tööriistadega SMS-teenuseid

IT-guru Linnar Viigi osalusega mobiiliteenuste arendaja Mobi Solutions käivitas hiljaaegu äritegevuse Hiinas ning siseneb sel nädalal Bulgaaria ja Rumeenia turgudele.

Mobi tütarfirma Fortumo palub igaühele võimalust luua viie minutiga oma isiklik SMS-teenus ja teenida sellega raha. Teenuse käivitamise eest ei nõuta mingit tasu, samuti puudub kuumaks ja vajadus omada tehnilisi oskusi, kirjutas Eesti Ekspress.

Hiinas ületab rahvaarv 1,3 miljardit inimest ja mobiiliturg kasvab mühinal. Nagu teistelgi turgudel pakub Fortumo seal nii väga primitiivseid kui ka pisut keerulisemaid SMS-teenuseid. Alates isiklikust info-, kampaania- või chat-teenusest, lõpetades programmeerimisoskusi nõudvate teenustega, ükskõik kui keerulised need ka poleks. Kõikide teenuste sisu on SMS-sõnumite saatmine, mille hinnast teenib teenuse käivitanud hiinlane 30-60 protsenti. Fortumo teeb Hiinas koostööd mobiilioperaatoritega China shy;Mobile ja China Unicom.

Fortumo turundusjuht Martin Koppel ütleb, et Hiinas on ettevõte mõne kuuga saanud ligi 2000 klienti.

´

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112indrek.kald@gmail.com
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150ana.madismae@aripaev.ee