11. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KUIDAS teha veebilehte?

Aasta alguses TNS Emori läbi viidud uuringust selgus, et 40 protsendil internetiühendusega Eesti ettevõtetest ei ole oma kodulehte. Eelkõige väiksemat tüüpi ettevõtted pole mõistnud interneti kui turundus- ja müügikanali tähtsust.

Ajal, mil tavakasutajal on võimalik lihtsaid tarkvaralisi lahendusi kasutades ise oma koduleht valmis teha, tasuks neil, kes kodulehe loomist veel ette võtnud pole, seda kindlasti teha.

Kogemus

Leila Tamm, ASi Suva tootearendusjuht

Sukavabrikule Suva blogi loomise võimaluste kohta hakkasin ise uurima - see pakkus huvi ja teadsin, et ka teised ettevõtted blogivad. Ega üheski ettevõttes pole kindlasti juhtkonnal midagi selle vastu, kui keegi ettevõtte nimel blogib.

Minu jaoks oli Suvale tehtud blogi päris esimene blogi üleüldse. Esmalt tegin selle Blogspotis, hiljem kolisin üle Wordpressi. Worpressis saab kodulehte või blogi teha tasuta ning midagi rasket selles pole isegi esimest korda tehes.

Oluline on pöörata tähelepanu liiklusele. Minu põhimõte on, et blogi pole leht, kuhu külastaja seisma jääb, vaid eesmärgiks on suunata külastajaid edasi e-poodidesse.

Tahame blogisse lisada ka linke, kust leiaks moealaseid õpetusi. Blogi põhieesmärgiks on ennast nähtavaks teha. Meie toodete kasutajaskond on nii lai, et meil pole mõtet tellida ühekordset ajalehereklaami. Hea meel on tõdeda, et inimesed on hakanud kiiresti väga aktiivselt meie kodulehte külastama.

Tõnu Runnel, OÜ Fraktal tegevjuht ja disainer

Meie kodulehtede loomise platvorm Edicy pakub eraisikutele lihtsat lahendust, mis on tasuta. Ärikliendile, kes tahab kasutada oma domeeni, pakume sobivat täislahendust, mis hõlmab majutust, tarkvara, tarkvarauuendusi ning kliendituge vaid kodulehe majutuse hinnaga, alates kuuest eurost kuus.

Edicy juures on klientidele enim meeldinud, et kõik saab ise ära teha. Kodulehe tegemiseks ei ole vaja kutsuda patsiga IT-meest.

Puuduseks on, et Edicyl pole e-poe tegemiseks vajalikku lisa. Kuna huvi selle vastu on tohutu, liigume selles suunas. Edicy ongi mõeldud veebilehe loomiseks just neile, kel pole selleks palju aega, pole selleks suuri rahalisi võimalusi või kes tahavad kõike ise teha.

Millised on 8 sammu veebilehe loomiseni loe pikemalt tänasest Äripäevast.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755