9. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Asuse uus e-raamatulugeja käib kokku nagu raamat

Asus demonstreeris uue arenduses oleva e-raamatulugeja prototüüpi, mis erinevalt teistest lugejatest meenutab oma kahe kokkukäiva puuteekraaniga tavalist raamatut.

E-raamatulugejatesse mahub sadu digitaalseid raamatuid, uuemad versioonid võimaldavad ka ligipääsu internetile, et alla laadida digitaalseid ajalehti ja ajakirju. Sony Daily Edition ja Amazoni Kindle sisaldavad ka 3G mobiiltelefoni SIM-kaarti, kirjutas Physorg.

Asuse uus lugeja kannab Asuse odavate Eee netbookide eeskujul nime Eee Reader ning hakkab ilmselt samuti maksma konkurentidest oluliselt vähem. Esimesed lugejad jõuavad praeguste plaanide kohaselt Suurbritannias müügile juba selle aastanumbri sees ja hakkavad tõenäoliselt maksma 165 dollarit.

E-raamatulugejaid on tänapäeval turul palju – lisaks Amazoni ja Sony seeriatele plaanivad oma mudelid turule tuua ka Plastic Logic ja iRex. Kõik need lugejad on aga mustvalged, Asuse Eee Reader saab aga olema esimene värvilise puuteekraaniga lugeja.

Kuigi detaile pole veel täpselt paika pandud, eeldatakse, et müügile tuleb kaks versiooni – odavam ja lihtsam versioon ning lisavõimalustega kallim versioon, mille hind jääb siiski küllalt soodsaks. Kallimal versioonil saavad olemas olema näiteks veebikaamera, mikrofon, kõlar ning võimalus helistada Skype’iga. Eee Readeri kaks puuteekraani on ühendatud hingedega seljaga, kuid pole veel selge, kas ka odavamal versioonil saab olema kaks ekraani.

Kahe ekraani abil saab e-raamatuid lugeda samamoodi kui tavalisi raamatuid, kuid teist ekraani saab kasutada ka veebibrauseri või puuteekraanile tekkiva klaviatuurina, mistõttu seda saab kasutada ka sülearvuti funktsioonides.

Taiwani ettevõte Asus on juba praegu odavate arvutite ja netbookide tootmises turuliider. Asuse tooted on sageli saadaolevatest odavaimad ning sama strateegiat püütakse ilmselt jätakata ka e-raamatulugejatega.

Asuse uus e-raamatulugeja käib kokku nagu raamat

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052