15. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype´i ostja tahab viia kontori Tallinnast

Skype´i ostust huvitatud riskikapitalifirma Index Ventures´i juhid on arutanud omavahel kontori viimist Tallinnast ära, ent Skype Technologiesi juht Sten Tamkivi lükkab kontori sulgemise plaanid ümber.

Aripäeva käsutuses on juunikuust pärinev meilivahetus, kus Skype´i üks võimalik ostja Index Ventures´i juhid arutavad Skype´is kasutusel oleva tehnoloogia väljavahetamist ja ühe kulude vähendamise võimalusena kontori viimist Tallinnast, mis ei peaks küll kuidagi mõjutama kogu äri.

„Meil ei ole mitte mingisuguseid plaane Tallinna kontori sulgemiseks, vastupidi, oleme ka hetkel siia palkamas kümneid uusi töötajaid,“ lükkas Tamkivi kuuldused ümber. Tamkivi sõnul ei ole neile ka mingit survet avaldatud kontori sulgemiseks.

„Skype´i arendus on Tallinnast alguse saanud ja selle tuumik on jätkuvalt siin, samuti on Tallinnas inimeste arvult suurim Skype’i kontor maailmas,“ toonitas ta, vastates küsimusele, kas kontor jääb Tallinnasse nii tänavu kui ka tuleval aastal. Samas märkis ta, et Skype on laiendanud oma arendusmeeskondi ka mujal – peamiselt Stockholmis, Prahas ja San Jose’s Californias.

„See tuleneb sellest, et teatud kompetentse ei ole võimalik Eestist leida ja meie väikeses riigis on ka kontori maksimaalsel suurusel piirid. Oma 330 töötajaga oleme juba praegu üks suurimaid tööandjaid IT-valdkonnas,“ põhjendas Tamkivi.

Küll aga on Skype´i müügiprotsess lõpule viimata ja hoopis kohtuvaidlused autoriõiguse rikkumise üle pooleli. Nii USAs kui Suurbritannias olevad kohtuvaidlused ei ole veel Tamkivi sõnul kohtuniku ees arutlemisele jõudnud. „Loodame, et see juhtub kiiresti, sest oleme oma positsioonis kindlad,“ märkis Tamkivi.

„Ei mõjuta, inimesed teevad oma igapäevast tööd,“ vastas Tamkivi küsimusele, kas kohtuvaidlused mõjutavad kuidagi Skype´i tegevust Eestis. Küll aga ei saa ta käimasolevat kohtuvaidlust kommenteerida.

„Loodame, et vaidlused lõpevad kiiresti, aga kohtu tööd ja selle kiirust prognoosida on võimatu,“ ütles ta. Skype´i tootest ja tegevusest võiks Tamkivi rääkida hea meelega ka täna, sest Skype´i Tallinna meeskonna igapäevast tegevust ja kiiret kasvu kohtuasjad ei mõjuta.

„Müügiprotsess on pooleli ja jätkuvalt on jõus plaan tehing sulgeda (close the deal – Tamkivi) neljandas kvartalis. Seda ajakava kohtuasjad ei mõjuta,“ kinnitas ta. Nimekiri investoritest, kellega tehing on neljandas kvartalis Tamkivi sõnul sulgemisel, on Silver Lake, Index Ventures, Andreessen Horowitz and Canada Pension Plan Investment Board.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052