29. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulevikuinternet teeb Euroopa süsteemid nutikaks ja tõhusaks

Autodest ummistumata teed, energia parem ja tõhusam tarnimine ning moodsad raviteenused on tavalised näited sellest, mida võimaldab tulevikuinternet – vastava strateegia abil astub Euroopa nutikate internetistatud infrastruktuuride väljatöötamise eesliinile.

Euroopa Komisjoni teatel ühendatakse tulevikuinterneti abil niisugused füüsilised objektid nagu autod või mobiilseadmed infrastruktuuridega (näiteks liikluskorraldussüsteemid), nii et reaalajas on võimalik nende töö ja tõhususe parandamiseks kasutada massiivseid andmehulki.

Eile avalikustatud Komisjoni strateegias esitatakse riikide valitsustele ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogia sektorile üleskutse kasutada kasvavat nõudlust innovatiivsete internetirakenduste järele ära selleks, et muuta "nutikaks" juba olemasolevaid süsteeme nagu näiteks tervishoiusüsteem, energiavõrgud või liikluskorraldus.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755