4. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Briti ettevõtluskonsultant: soovitan Eesti firmadesse investeerida

Vanades Euroopa riikides valitakse pigem kindlalt makstud töökoht kui ettevõtja roll, kuid eestlased on märksa ambitsioonikamad, märkis Briti ettevõtluskonsultant ja The Difference Engine juht Jon Bradford.

Bradford rääkis oma kogemusest, et eestlased on ambitsioonikad ja ettevõtlikud ning sarnanevad rohkem ameeriklaste kui eurooplastega. „Vanades Euroopa riikides valitakse pigem kindlalt makstud töökoht kui ettevõtja roll. Soovitaksin investoritel kindlasti Eesti ettevõtetesse raha paigutada,“ sõnas Bradford.

Bradford on programmi The Difference Engine juht, mis kiirendab ettevõtete tootearendust ning eesmärkideni jõudmist. Rate. ee asutaja Andrei Korobeinik on üks esimesi The Difference Engine inkubaatori kasvandikke oma uue ettevõtmisega cutefund.com. Korobeiniku sõnul aitas programm teda kontaktidega, kuna selle raames kohtuti vendoritega. 

"Programmis osalemine on ettevõtjale tasuta - tegelikult me anname ettevõtjatele programmis osalemise eest raha ehk 20 000 Suurbritannia naelsterlingit, ca 380 000 Eesti krooni. Ning selle eest saab The Difference Engine igast programmis osalenud ettevõttest 8% osaluse," rääkis Bradford.

Programmis osaleb igal aastal 20 ettevõtet ning The Difference Engine on neis passiivne osanik. "Alustavad ettevõtted kukuvad tihti läbi, 20 ettevõttega saab aga riske hajutada. Kuid samas ma pigem julgustan inimesi ettevõtlusega alustama ja kasvõi läbi kukkuma, kui üldse mitte proovima."

Fits.me kaaslooja ja tegevjuht Heikki Haldre kommenteeris, et head ideed, mis osutuvad valituks, saavad The Difference Engine poolt stardikapitaliks 20 000 naelsterlingit ning tiimi maailmaklassi mentoreid. “Mentoreid pean organisatsiooni suurimaks väärtuseks ja Eesti ettevõtetel suurimaks puuduseks. The Difference Engine keskendub interneti-tehnoloogiatele ning on avatud avaldustele ka Eestist.”

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755