22. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia tulemus valmistas pettumuse

Nokia tulemus valmistas analüütikutele pettumuse.

Kümne miljardi eurone kvartalikäive vastas ootustele, kuid kasum aktsia kohta tuli kõigest kuus eurosenti (Bloombergi küsitletud analüütikute ootus oli kaheksa eurosenti).

Nokia kvartalikasum kukkus 40 protsenti, 227 mln eurole (analüütikute ootus oli 285 mln eurot).

"Nokia vajab suuri strateegilisi muutusi, mis võivad võtta kuus kuni 12 kuud," ütles Morgan Stanley analüütik Patrick Stanaert 21. juuli analüüsis, kus ta taaskinnitas aktsiale müügisoovituse. "Jätkates samas vaimus võime me näha mobiiltelefonide marginaale viie protsendi ringis, mis viitab nelja eurosele aktsia hinnasihile ehk 40 protsendisele aktsia hinna kukkumisruumile."

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755