2. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft kaebas Motorola kohtusse

Microsoft teatas, et kaebas kohtusse Motorola, kes on väidetavalt rikkunud üheksat patenti, kui kasutas oma Android - telefonides Microsofti tehnoloogial põhinevat tarkvara.

Vaidlusaluseks on näiteks tehnoloogiad, millega loodi e-kirjade sünkroneerimise võimalus, kalender ja kontaktid.

Microsofti sõnul oli Motorolal luba teatud tehnoloogiate kasutamiseks aastatel 2003 – 2007, kuid firma kasutab tehnoloogiaid edasi vaatamata sellele, et luba on kehtetu.

Kohtu hagis on mainitud näiteks Motorola Droid 2 ja Motorola Charm nutitelefonid, kuid Microsofti väitel ei piirdu rikkumised vaid nende mudelitega.

Motorola esindaja sõnul ei ole ettevõte veel hagi näinud, kuid kohtus plaanitakse end innukalt kaitsta. 

Kohtuasi on üks hilisemaid vaidlusi teemal, kas nutitelefonide tehnoloogiate patente omavad telefoni- või tarkvaratootjad.

BBC andmetel alustas kohtusse kaebamiste jada Nokia, kes mullu esitas hagi Apple’ vastu. Apple aga kaebas omakorda kohtusse telefonitootja HTC. Oracle on esitas hagi Google’i vastu.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755