10. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti alles nuiab IT-agentuuri Tallinna

Siseministeeriumi teatel on Prantsusmaaga arutatud Euroopa Liidu IT-agentuuri peakorteri Eestisse rajamist, kuid läbirääkimised on alles käimas.

„Meie hinnangul on kõneluste käigus jõutud lähedale ühisele arusaamale, et IT-agentuuri peakorter võiks asuda Eestis, kuid kindlasti ei saa praeguses seisus veel lõplikke järeldusi teha,“ ütles siseminister Marko Pomerants.

„Tänaseks on kahe riigi seisukohad IT-agentuuri küsimuses küll oluliselt lähenenud kuid sisulised otsused on tegemata ning paljudes detailides tuleb veel läbi rääkida,“ lisas Pomerants.

IT-agentuuri loomise ja selle asukoha otsuse teevad Euroopa Liidu liikmesriigid ühiselt koos Euroopa Parlamendiga.

„Kui Eesti ja Prantsusmaa on jõudnud konkreetse kokkuleppeni, esitleme oma ettepanekut Komisjonile, liikmesriikidele ja Euroopa Parlamendile. Tahaks loota, et Euroopa Liidu tasemel otsus IT-agentuuri loomise kohta sünnib selle aasta lõpuks,“ selgitas siseminister.

Siseministeerium esitas selle aasta kevadel Eesti ametliku pakkumise, et kandideerida Euroopa Liidu õiguse, vabaduse ja turvalisuse valdkonna suuremahuliste IT-süsteemide operatiivjuhtimiseks loodava ameti asukohamaaks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755