24. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merit Tarkvara: Põltsamaal ja Tallinnal pole suurt vahet

Merit Tarkvara on Jõgevamaa TOPis ainus IT firma ning selle juht Andres Kert leiab, et Põltsamaal on elu ehk rahulikum kui Tallinnas, kuid suurt vahet pole. Ning tarkvarafirmade jaoks pole riigipiiridki oluliseks eraldajaks.

„Me näeme Eestit ühtsena, ei taha nii väikeses riigis piire vedada. Võib ju öelda, et Põltsamaal on elu rahulikum kui Tallinnas, aga ka Tallinn pole suur linn ja vahe on õigupoolest pea olematu,“ rääkis ta Põltsamaa ettevõtluskeskkonnast. Ta lisas, et ega riigipiiridki pole tarkvarafirmade jaoks oluliseks eraldajaks, sest konkurents on niikuinii rahvusvaheline, ka täna siin Eestis.

Kert täpsustas, et nad ei tegutse siiski ainult Põltsamaal, vaid pool nende tarkvara käibest teeb nende Tallinna esindus. „Eelmisel aastal tuli Põltsamaa piirkonnast 13% meie kogukäibest. Põltsamaal asub Merit Tarkvara peakontor. Võib öelda, et ajaloolistel põhjustel, lihtsalt siia sai firma kunagi loodud. Ega peakorter ei peagi suurlinnas olema, näiteks Microsofti peakorter on Redmondis, 50 tuhande elanikuga väikelinnas,“ selgitas ta.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755