29. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puskai: meie laste spordi-iidolid on kübersportlased

Meie laste spordi-iidolid saavad olema kübersportlased, ennustas arvutimänge tootva firma IronCurtain Entertainment juht, 29aastane Siim Puskai.

Leidub riike, kus see juba nii on, näiteks Lõuna-Korea, rääkis ta ja lisas, et starteegiamängu Starcraft finaalmängu tuli seal vaatama 50 000 inimest, kes ostsid ka pileti. Lõuna-Koreas on ka kaks telekanalit, mis näitavad pidevalt arvutimängude võistlusi, märkis ta.

Sel aastal on arvutimängude äri koguväärtus maailmas 54 miljardit dollarit. Iga viie aasta tagant see suureneb kaks korda. Kuna kasvab inimeste ja interneti kasutajate arv, siis kahekordistub iga maa elaniku poolt arvutimängudele kulutatav summa viie aastaga, selgitas Puskai. Järgmise paarikümne aasta jooksul on tegu väga perspektiivse valdkonnaga, lisas ta.

Arvutimängutootjate kogukäive oli mullu Soomes 87 miljonit eurot, Rootsis 112 miljonit eurot ja Venemaal 500 miljonit eurot. Töötajaid on arvutimänge loovates ettevõtetes vastavalt Soomes 1200, Rootsis 1400, Venemaal umbes 5000, loetles Puskai.

Iga arvutimängu loomist tuleb alustada elamuse defineerimisest ehk mida inimene peab tundma seda mängides, rääkis ta. Novembris tuleme meie esimese mänguga välja, siis ka näeme, kas ja kuidas see töötab, lisas ta. Mängu baasidee pole meie poolt nullist välja töötatud, see on kopeeritud, rääkis ta ja ütles, et mängutööstuses on see tavapärane käitumine.

Siim Puskai veab mullu tegevust alustanud ettevõtet IronCurtain Entertainment, mis tegeleb veebipõhiste strateegiamängude loomise ja turustamisega. Ühtlasi on tema ettevõtte eesmärk käivitada koos partneritega Eesti arvutimängutööstus. Varem on tänane ettevõtja Puskai töötanud Webmedias ja Eesti Energias.

"Visioonist lahendusteni 2010" on pikkade traditsioonidega infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni konverents, mis käesoleval aastal toimub juba 12. korda.

Täna Tallinnas TTÜs aset leidva konverentsi ettekandjate seas on Allan Martinson, Bridget Cosgrave, Erkki Truve, Heikki Haldre, Igor Rõtov, Keith Silverang, Kersti Uudla, Margus Uudam, Taavi Kotka, Marjam Vaher, Mart Laar, Rain Laane, Raivo Vare, Sten Tamkivi, Tanel Tammet ja Üllar Jaaksoo. Konverentsi avas president Toomas Hendrik Ilves.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755