22. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arengufond kaasas taas vanad äripartnerid

Arengufond ja Sibo Invest OÜ – mille omanike äri on fond ka varem toetanud – investeerisid väiketarbijaile mõeldud tuulegeneraatorite arendajasse OÜ my!WIND 34 000 eurot.

Kaasinvestor Sibo Investi omanikeringi kuuluvad Guido Kundla, Martin Petjärv ja Ivar Siimar. Meeste SmartPosti pakiautomaadid loonud firma Cleveron on varem saanud Arengufondilt investeeringusüsti.

2008. aastal ostis Arengufond koos Sibo Investiga 49%se osaluse firmas Ilmarine Engineering. Kokku lubati kahes etapis investeerida firmasse 20 miljonit krooni.

my!WIND käis seemneinvesteeringu saanud tuulegeneraatorit demonstreerimas ka pühapäeval lõppenud New Energy messil Saksamaal.

Ettevõte on asutatud Arengufondi investeerimisportfelli kuuluva suurklientidele suunatud ettevõtte Goliath Wind tegevjuhi Lars Machi eestvedamisel, et täita ka jaeklientide nišši nagu suvilate ja maakodude omanikud.

my!WIND generaatori eeliseks nimetatakse Arengufondi teates paljude seni turul saadaolevate väikegeneraatorite ees originaalset konstruktsiooni, mille tõttu on generaator lihtsama ehitusega, vastupidav, minimaalse hooldusvajadusega ja konkurentsivõimelise hinnaga. Lars Machi  kinnitusel loodetakse juba tänavu suvel esimesed my!WINDi turbiinid välitestimiseks püsti panna ning seejärel käivitada seeriatootmise.

Suurbritannias asuva Durhami ülikooli professori Ed Spooneri loodud  ja TTÜ doktorandi Ants Kallaste edasiarendatud originaalset elektromagneetilist lahendust kasutades disainis esimese my!WINDi generaatori insener Ott Pabut. Generaatori laboritestid viidi läbi tehnikaülikooli teadlaste poolt.

Arengufondi investeeringute eksperdi Indrek Kelderi sõnul on my!WIND fondi portfellis erandlik ettevõte. "Ei juhtu just sageli, et ettevõtte asutamisest kuni tootmisküpse ja konkurentsivõimelise prototüübini liigutakse niivõrd kiiresti. Parimaks kinnituseks ettevõtte potentsiaalile on mitmed reaalsed ostusoovid nii messilt kui ka ettevõttest mujalt kuulnud inimestelt – kusjuures ettevõte pole täiemahulise turundus- ja reklaamikampaaniaga veel alustanudki," rääkis ta.

Arengufond on ellu kutsutud riigikogu poolt, et teostada tulevikuseiret ja investeerida uut moodi mõtlevatesse ambitsioonikatesse Eesti ettevõtetesse. Kohaliku riskikapitalituru elavdamiseks otsib Arengufond projektidesse alati ühe või mitu kaasinvestorit, kellega investeeritakse ettevõtetesse võrdsetel tingimustel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755