29. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteqi käive kukkus mullu Eestis 4 korda

Täna auditeeritud tulemused avaldanud Eesti kunagine ekspordihiid Elcoteq teatas, et mullu kukkus nende käive Eestis järsult.

Kui 2009. aastal oli Elcoteqi Eesti üksuse käive 129 miljonit eurot, siis mullu jäi sellest järele vaid 33 miljonit. Tervikuna kukkus kontserni käive 1,5 miljardit eurolt ühele miljardile.

Elcoteq müüs suurema osa oma Tallinna tehasest Ericssonile 2009. aastal.

Sisuliselt sarnane käibelangus tabas Elcoteqi mullu veel Mehhikos – 521 miljonilt eurolt 2009. aastal 159 miljoni mullu. Samuti on üsna väheoluliseks jäänud India üksuse käive, mis langes kümme korda, 92 miljonilt eurolt üheksa miljonini.

Käive tõusis Elcoteqi Brasiilia tehases (50 mln eurolt 95 mln eurole) ja Ungaris (579 mln eurolt mullu 677 mln euroni). 2009. aastal Eestiga samas suurusjärgus olevas Elcoteqi Hiina tehases kukkus mullu käive 96 mln euroni.

Elcoteq Tallinn ASi juht Jan Kotka ütles tänavu veebruaris Äripäevale, et eelmise aasta lõpp möödus ettevõttel väga-väga kiirelt. "Vaadates 2010. aasta lõppu ja algust, siis seal olid kolmekordsed müügitõusud," rääkis ta.

"Kliente tuli poole aasta pealt juurde, klientide nõudlus kasvas aasta lõpus päris tublisti ja üldiselt ka toormaterjali saadavus paranes," lisas Kotka. Samas toimub Kotka sõnul Elcoteqis iganädalane laienemine. Tõstame neljandat korda oma võimsust ehk paneme neljanda liini tootmisse püsti, rääkis ta.

Kotka kinnitas toona, et õElcoteqi jaoks on aasta alanud suhteliselt ootuspäraselt ning tundub tulevat mullusest parem. "Õnneks pole ka toimunud mingisuguseid kukkumisi aasta lõpu rekordtulemustega võrreldes," kommenteeris juht.

Hetkel prognoosid näitavad tõusu ja tõusu just läbi uute klientide, kellega oleme aastat koos alustanud, lisas Kotka.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755