17. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toomas Tõniste: noored võiksid teha ükskõik mida

Riigikogu liikme ja ärimehe Toomas Tõniste sõnul on noorte puhul esmatähtis see, et nad üldse teeksid ettevõtte ja hakkaksid midagi ise tegema.

"Valmistab see noor inimene siis näiteks ise midagi ja üritab müüa. Nii saab esimesed kogemused ja sealt läheb tee lahti," lausus Tõniste.

Tõniste sõnul on tulevikusuunad IT ja energeetika valdkonnas on ning seal on perspektiiv tugevam kui teistes valdkondades. "Aga samas on need ka keerukamad valdkonnad," sõnas ta.

"On oluline, et nad hakkaksid ükskõik millega tegelema, ülejäänud tuleb ise. Kui nad midagi ei tee, siis ei teki neile ka võimalusi," märkis Tõniste.

Tõniste lisas, et energeetika valdkonnas ei ole palju spetsialiste ning need spetsialistid tegutsevad kitsalt oma valdkonnas. "IT-s on sama teema, see on nii kiiresti arenev ala ja kui keegi jagab asja, siis teeb ta juba ise midagi. Neil pole aega teisi õpetada. See on üleüldine probleem ja siin ongi vaja teha koostööd ettevõtetega," lausus Tõniste.

Äripäev küsib täna ettevõtjatelt, kui noor inimene peaks täna alustama ettevõtlusega, siis mis valdkonnas ta võiks seda teha.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755