10. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Yahoo asutaja võib firma börsilt minema viia

Asjasse pühendatud allikate väitel võib Yahoo kaasasutaja Jerry Yang koos erakapitalil põhinevate firmadega viia tuntud interneti otsingumootori börsilt minema.

Pärast ettevõtte tegevjuhi Carol Bartz vallandamist selle aasta septembris on Yahoo koos oma kauaaegse nõustaja Allen & Co ja Goldman Sachs hakanud koostama ettevõttest strateegilist ülevaadet, mis võib endas sisaldada ka firma müümist erakapitalil põhinevatele fondidele, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

Yahoo vastu tunnevad viimasel ajal huvi paljud firmad. Nende hulgas on nii Hiina internetikaubanduse gigant Alibaba, Microsoft kui ka erakapitalifirma Bain Capital.

Yahoo vastu oli Microsoftil huvi haripunktis aga juba kolme aasta eest, kui tarkvarahiid pakkus ettevõtte eest 47,5 miljardit dollarit ehk 33 dollari aktsia koha. Toona lükati pakkumine Yahoo! nõukogu poolt tagasi.

Hetkel maksab Yahoo aktsia 15,47 dollarit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052