3. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikesed registripidajad kosuvad tasapisi

On märgata tendentsi, et hiljem turule lisandunud väiksemad registripidajad võtavad vähesel määral suuremate registripidajate arvel turuosa juurde, järeldas Eesti Interneti SA domeenituru ülevaatest.

Selle aasta alguseks on Eesti Interneti SA juures 40 akrediteeritud registripidajat, millest suurim turuosa on Zone Media OÜ-l – ligi 42,8%, teatas Eesti Interneti SA.

Zone Media turuosa on aastaga veidi kahanenud, eelmise aasta alguses oli see 43,98%. Suuruselt teine ja kolmas registripidaja on vastavalt Elion Ettevõtted AS ning Netpoint Systems OÜ, kelle turuosadeks 12,10% ja 10,86%. Võrreldes 2011. aasta algusega on Elion Ettevõtted AS turuosa vähenenud 1,88%, Netpoint Systems OÜ turuosa on püsinud stabiilsena.

Kõige enam on oma turuosa kasvatanud suuruselt viies registripidaja Tantum Group OÜ, kelle näitaja protsent tõusis aastaga 2,37%-lt 2,94%-le.

Eesti Interneti SA on valitsuse ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) asutatud organisatsioon, mille eesmärk on Eesti .ee maatunnusega tippdomeeni ja sellega seotud infrastruktuuri haldamine.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755