11. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Intel kinnitab kanda nutitelefoniturul

Intel ja Motorola teatasid teisipäeval partnerluskokkuleppest, mille kohaselt hakkab Motorola tootma Inteli kiipidega varustatud nutitelefone. Esimest seadet on turule oodata juba sel aastal, vahendas MarketWatch.

Motorolal on plaanis hakata tootma täiesti uut nutitelefonide seeriat, mis kasutaks Inteli Atom protsessorit. Mõlema firma esindajad loodavad, et koostöö saab olema pikaajaline ja mitmeid mudeleid hõlmav.

Nagu kõik Motorola nutitelefonid töötaksid ka need Androidi-põhiselt. Firma tegevjuhi Sanjay Jha sõnul jõuab esimene mudel testimisfaasi selle aasta suvel. Seadme hinnaklassi ta ei avalikustanud.

Aeglustuvast arvutiturust vaikselt eemalduv Intel loodab lisaks Motorolale kasvaval nutitelefonide turul kanda kinnitada ka Lenovo abiga, millega tehakse koostööd, et juba aasta teises kvartalis tuua Hiina turule uus nutitelefon.

Teisipäevase uudise peale on nii Inteli kui ka Motorola aktsiad tõusnud. Kolmapäeval kell 10:40 idaranniku aja järgi olid ettevõtete aktsia hinnad kerkinud vastavalt 0,96% ja 0,34%.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052