16. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seppänen: Tele2 ei mõjuta Televõrgu ostuga turgu

Elisa Eesti juhi Sami Seppäneni sõnul sai Tele2 Eesti Energialt Televõrgu ostmisega juurde infrastruktuuri.

"See ost on rohkem Tele2 sisemiseks efektiivsuseks. Turgu see ei mõjuta. Kõu on nagunii suurem toode ja ka päikeseloojangutehnoloogia, ülejäänu on seal neil puhas infrastruktuur," kommenteeris ostu Seppänen ja lisas: " Meie ei ostnud seda, sest meil on enam-vähem vastav asi endal olemas."

"Selle tehingu väärtust näitab praegusel turul juba tehing ise ja turul on alati ka õigus. Kui ostja ja müüja leidsid teineteist, siis see ongi ainuke õige väärtus," märkis Seppänen. Tema sõnul ostis Tele2 endale selle tehinguga juurde mitusada kilomeetrit infrastruktuuri. "Ja tegelikult nad ei saanud seda endale, vaid said üürilepingu," lisas Elisa juht.

Tele2 teatas, et ostab Eesti Energia tütarfirma Televõrgu 25 miljoni euro eest. Teate kohaselt maksab Tele2 mobiilset internetiühendust nimega Kõu pakkuva firma eest umbes 225 millionit Rootsi krooni (25 mln eurot) sularahas, ilma et nad võtaksid selleks laenu. Tehing ootab veel konkurentsiameti heakskiitu.

  

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755