16. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Televõrgul oli kahekohaline arv kosilasi

Täna müüdud Eesti Energia tütarfirmal Televõrk oli lausa nii palju ostuhuvilisi, et see arv oli kahekohaline, ütles Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive tänasel pressikonverentsil.

“Pakkujaid oli palju, ja mitte ainult Eestist, oli ka välismaalt. Võimalike investorite arv oli lausa kahekohaline,” teatas Liive, kui talt küsiti, kas läbirääkimisi peeti ka teiste investoritega.

Liive sõnul sai kogu müügiprotsess alguse juba pool aastat tagasi, ent see jõudis finaali Tele2ga põhjusel, kuna ennekõike pakkus rahvusvaheline telekommunikatsiooniettevõte kõrgeimat hinda. Lisaks märkis ta, et Tele2 tagab praegustele klientidele kvaliteetse teenuse osutamise jätkamise.

Televõrgu müügis osalenud mõlema osapoole kinnitusel jääb Televõrgu puhul vähemalt esialgu kõik endiseks, mis tähendab muuhulgas ka seda, et Televõrgu töötajad jäävad samaks. Liive toonitas veel, et ka Kõu klientidedele mingeid muutusi ei kaasne. “Kõik lepingud, mis on, säilivad,” ütles ta.

Mida plaanib Tele2 järgmise sammuna Televõrgus ette võtta, ei osanud Tele2 Eesti juhatuse esimees Mindaugas Ubartas veel öelda. “On liiga vara öelda, mis on järgmine samm,” leidis ta. “Jätkame tööd.”

Küll aga märkis Televõrgu juht Urmas Aiaste, et kindlasti võib oodata kasvu fiiberoptika vallas ning et ettevõte on avatud uutele tehnoloogiatele.    

Liive ütles pressikonverentsil veel, et Eesti Energia investeering Televõrgusse oli 4,9 mln eurot ja et ettevõtte väärtus müügitehingus on kaks korda suurem kui omakapital. Omakapital oli 2010. a lõpu seisuga 12,7 mln eurot. Kokku on saadud ettevõttest 15,2 mln euro ulatuses dividende.

Tele2 on rahvusvaheline telekommunikatsiooniettevõte, mille aktsiad on noteeritud Stockholmi börsil. Turuväärtus oli 2010. a lõpul ettevõtte andmetel 62,145 mld Rootsi krooni (7 mld eurot). Suurim aktsionör on Rootsi tööstusettevõte Kinnevik. Tele2-l on Eestis 490 000 klienti. 2010. a oli käive 91,4 mln eurot ja EBITDA 22,5 mln eurot.  

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755