6. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT kasvatas 2011. aastal käivet

EMT käive kasvas 2011. aastal eelmise aastaga võrreldes 3% ning ulatus 178 miljoni euroni. Kasv kiirenes aasta teises pooles, ulatudes neljandas kvartalis 6%ni.

EMT juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul suurendasid käivet mobiilne internet, rändlus ehk roaming ning seadmetest kiiresti kasvanud nutitelefonide ja tahvelarvutite müük.

„Rändlusteenuste kasv algas maikuus, kui EMT alandas andmesidehindu välismaal ning kehtestas mobiilse interneti kasutamisele välismaal päevalae, tagades klientidele turvalisuse ja kindlustunde, et teenusekasutus ei too kaasa ootamatult suurt arvet,“ ütles EMT juhatuse esimees Valdo Kalm. „Samuti toimusid aasta jooksul mitmed rändlusteenuste hinnalangused klientidele olulistes sihtkohtades, mis samuti suurendas teenusekasutust ja käivet.“

EMT  investeeris 2011. aastal plaanitust rohkem ning investeeringud ületasid aasta lõpuks 20 miljoni euro piiri.

„Rekordiline aasta oli just võrguehituses, kus maikuuks katsime terve Eesti 3,5G võrguga ning aasta teises pooles alustasime 4G võrgu väljaehitamist,“ märkis Valdo Kalm. „Ulatuslikud investeeringud on vajalikud pakkumaks klientide kasvavatele nõudmistele vastavat mobiilse interneti teenust.“

Kokku ehitas EMT 2011. aastal välja 735 tugijaama, paigaldades 485 uut  tugijaama ja uuendades väljavahetamise teel 250 tugijaama. Investeeringute tulemusel katab EMT 4G levi 30% elanikkonnast ning 3,5G võrgus oktoobrist detsembrikuuni läbi viidud kahe sõltumatu mõõtmisbüroo, kodumaise Linkmes OÜ ja Soome Digita OY mõõtmistulemuste põhjal pakub EMT 3,5G võrk üle Eesti kasutajale kõige kvaliteetsemat mobiilset andmesidet.

Aasta lõpuks oli EMT-l 795 00 klienti. Eelmise aastaga võrreldes kasvas 38 000 kliendi võrra lepinguliste klientide arv. Kiire kasv toimus ka mobiilse interneti valdkonnas: võrreldes 2010. aasta detsembrikuuga kasvasid aastaga mobiilse andmeside mahud 4,4 korda ning mobiilset internetti kasutavate klientide arv 1,6 korda.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755