15. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia annab oma serverid 10 aastaks Elionile majutada

Elion ja Eesti Energia sõlmisid 10aastase serverimajutuse lepingu, millega energiaettevõte annab 1. märtsist 2013 suure osa oma serverite majutusest Elionile üle. Arvestades klientide kasvavaid digiandmete mahtusid ja e-teenuste levikut, investeerib Elion lähiaastatel valdkonna arendamisse enam kui 4 miljonit eurot.

Eesti Energia IT operatsioonide osakonna juhataja Andres Peikeri sõnul on otsuse peamiseks ajendiks energeetikavaldkonna kiire infotehnoloogiline areng, millega suureneb vajadus stabiilse ja hästi hallatud infrastruktuuri järele. "Oleme veendunud, et serverite majutuse teenust koos kõige sinna juurde kuuluvaga on mõistlikum sisse osta ettevõttelt, kelle jaoks see on põhitegevus. Elioni kasuks räägivad nii antud valdkonnas tegutsemise pikaajaline kogemus, professionaalne meeskond kui ka senine ladus koostöö meiega," sõnas Peiker.

Uuringufirma IDC andmetel kasvab kogu maailmas aastas loodav digiinfo maht aastaks 2020 35 triljoni gigabaidini ja nõuab 44 korda rohkem andmete salvestamist kui 2009. a. Ka Eesti ettevõtete andmete mahud ja seega ka vajadused serverite ja serveriruumide osas kasvavad kiiresti, mistõttu vajavad serveriruumid väga tõhusat hooldust ja järelevalvet.

Elioni juhatuse liikme Tarmo Kärsna sõnul on üsna kulukas teha iga paari aasta tagant täiendavaid investeeringuid oma serveritemajutusse, pealegi võtab see tähelepanu ära ettevõtete põhiärilt. Kärsna hinnangul tegutseb Eestis terve rida ettevõtteid, kes täna majutavad ja haldavad oma servereid ise, kuid pikas perspektiivis on mugavam ja soodsam kasutada serverimajutuse teenust.

„Aina rohkem ettevõtteid on mõtlemas sellele, kuidas oma IT-taristut efektiivsemaks muuta. Eesti Energia otsus serverimajutuse osas täidab just seda eesmärki.  Ühtlasi on sellisel moel võimalik tekitada täielik sõltumatus võimalikust andmemahtude muutusest, sest igal ajahetkel saab serverite andmemahtu vajadusel suurendada või vähendada,“ rääkis Elioni müügidirektor ja juhatuse liige Tarmo Kärsna.

Elionile kuulub rohkem kui 1200 ruutmeetri ulatuse serveriruumi pinda, ettevõte on sellega ühtlasi suurim serverimajutuse teenuse pakkuja Eestis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755