19. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple hakkab maksma dividendi

Apple hakkab maksma 2,65dollarilist kvartaalset dividendi aktsia kohta, vahendab Bloomberg.

Esimene dividendimakse toimub 1. juulil algaval majanduskvartalil.

Lisaks autoriseeriti kümne miljardi dollariline aktsiate tagasi tagasiostuprogramm, sellel teel loodetakse leida leevendust 97,6 miljardile dollarile seisvale rahale.

Aktsiate tagasiostuprogramm algab 2013. majandusaastal, mis algab 30. septembrist ja kestab kolm aastat.

„Me oleme oma tuleviku suhtes ekstreemselt kindlad ja näeme ees suuri võimalusi," ütles Apple’i finantsdirektor Peter Oppenheimer. Kolme aasta jooksul plaanitakse aktsionäridele tagastada umbes 45 miljardit dollarit.

2012. majandusaasta esimeses kvartalis genereeris kompanii 16 miljardit dollarit vaba raha.

Sterne Agee & Leaci analüütik Shaw Wu prognoosis, et sel aastal genereerib Apple 75 miljardit dollarit vaba raha.

„See ei ole väga toetav mitte ainult Apple’ile, mida turg ootas, vaid kogu tarneahelale – Apple’i legendaarsele tarneahelale,“ ütles Knight Capitali tegevdirektor Peter Kenny. „See on hea lugu, milliseid turul meeldib oodata – inimesed küsisid, et mida Apple’i selle rahaga peale kavatseb hakata, kui nemad ei teeni sellelt midagi.“

„See on väga hea aktsiale, väga hea turule, suurepärane sektorile ja väga hea tarneahelale,“ kiitis Kenny.

Apple kaasasutaja Steve Jobs, kes suri oktoobris, seisis kaua vastu üleskutsetele tagastada osa vabast rahast aktsionäridele.

Viimati maksis Apple dividendi 1995. aastal, enne, kui Steve Jobs tuli tagasi ettevõtet juhtima, mis viis iPodi, iPhone ja iPadi turule toomisele. Siis  maksti 12 senti dividendi aktsia kohta, kuid dividendide maksmine lõpetati seoses juhtkonnavahetuse ja kahaneva turuosaga arvutiturul. Toona oli ettevõttel 29. septembril 1995 491 miljonit dollarit vaba raha.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052