23. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vodafone ostab tavatelefonivõrgu

Vodafone nõustus ostma Cable & Wirelessi 1,04 miljardi naela eest, mis lisab ettevõtte mobiilsidele ka Suurbritannia fikssidevõrgu, vahendab Bloomberg.

Maailma suurim mobiilsideoperaator maksab Cable & Wirelessi aktsia eest 38 penni. Aktsia tõusis hommikul 16,9 protsenti, 37,4 pennile. Alates Vodafone'i huvi ülesnäitamisest 13. veebruaril on aktsia hind 88 protsenti tõusnud. 

Vodafone jäi ainsaks pakkujaks C&W-le, kuna Tata Communications ei suutnud eelmisel nädalal hinnas kokku leppida ning otsustas pakkumise tegemisest loobuda. See on Vodafone'i esmakordne katse omandada Euroopas fiksliine pärast 2010. aastat, kui lõpetati Saksa Kabel Deutschland Holdingu ostukõnelused.

C&W ajalugu ulatub tagasi aastasse 1866, kui paigaldati esimene Atlandi-alune kaabel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052