25. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 vahetab võrgu välja kahe aasta jooksul

Mobiilioperaator Tele2 vahetab kahe aasta jooksul Baltimaades välja kogu oma raadiovõrgu ja keskseadmed. Leping Nokia Siemens Networksiga on neile tegevusajaloo suurimaid.

Tele2 Eesti juhi Mindaugas Ubartase sõnul arvestas ettevõte, et seoses 4G võrgu arendamisega on majanduslikult ja tehniliselt kõige mõistlikum vahetada välja kogu olemasolev võrk. "Tegemist on viimase põlvkonna tehnoloogiaga, mis on senisest kiirem ja efektiivsem, võimaldades pakkuda soodsamat sideteenust," ütles ta.

"Uued jaamad on väiksemad, kolmandiku võrra energiasäästlikumad ning lihtsamini hooldatavad," sõnas Ubartas ja lisas, et igasse Balti riiki paigaldatavad keskseadmed on nii võimsad, et suudavad probleemide korral katta ka kogu teiste riikide side, mis tagab suurima töökindluse regioonis.

Tele2 juhi kinnitusel sai ettevõte seadmed suure mahu ja täpse ajastusega väga headel tingimustel ning investeering võimaldab edasi säästlikumalt majandada ja seeläbi soodsamat teenust pakkuda. "Tele2 jaoks on Baltikum väga oluline turg ning sõlmitud leping on ettevõtte üks suuremaid ühekordseid investeeringuid," lisas Ubartas.

Tugijaamade uuendamine algab kohe, Tallinnas ja Harjumaal vahetatakse jaamad välja juba tänavu aprillis. Töödega liigutakse edasi järk-järgult, et minimeerida võimalike tõrgete oht. Võrguvahetuse raames laiendab ettevõte mobiilse interneti võrgu ka nendesse saatejaamadesse, kust seni toimus vaid 2G ehk kõneedastus.

Kõik Tele2 Eesti ning ka Läti ja Leedu tugijaamad vahetatakse välja kahe aasta jooksul. Uued seadmed toetavad varasemaid tehnoloogiaid ja neid saab tarkvara uuendades kasutada ka tulevaste tehnoloogiate rakendamiseks.

Tele2-le oli uute seadmete hange tänavu juba teine suur investeering Eestisse. Veebruaris ostis Tele2 Eesti Energialt 25 miljoni euroga üle-eestilist fiiberoptilist võrgustikku haldava Televõrgu ASi. Ostu eesmärk oli tagada ligipääs suure andmeedastusmahuga võrgule ning garanteerida klientidele soodsaim teenuse hind.

Tele2 Eesti pakub mobiil- ja andmesideteenuseid nii era- kui ka äriklientidele. Eestis on neil kliente ligi 498 000. Rahvusvahelisel Tele2 grupil on ülemaailmselt 34 miljonit klienti kokku 11 riigis. 1993. aastal asutatud Tele2 on noteeritud Stockholmi börsil.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052