18. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook ostab Face.com’i

Facebook teatas, et ostab näo tuvastamise tehnoloogiat pakkuva ettevõtte Face.com, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Asjaosalised ei avaldanud täpsemaid detaile. Face.com aitab kasutajatel märgistada fotosid ja leida pilte internetist sellisel viisil, et eristatakse näo tunnusjooni sotsiaalvõrgustikes saadavate piltide ja piltide jagamise internetilehtede põhjal. 

Facebook kasutab juba praegu mõnda Face.com’i rakendust.

Facebook on viimasel ajal üle võtnud mitmeid ettevõtteid, eesmärgiga tuua ettevõttesse andekaid arendajaid ja lisada rakendusi enda internetilehele. Aprilli algusest peale on Facebook üle võtnud piltide jagamise internetilehe Instagram, asukohapõhise rakenduse Glancee ning Karma, ettevõte, mis pakub võimalust läbi sotsiaalvõrgustiku teha kinke.

Facebooki aktsia hind tõusis täna 4,65%, 31,41 dollari peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052