19. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Surface - Microsofti esimene tahvelarvuti

Täna öösel tutvustas tarkvaragigant Microsoft oma esimest Windows`i operatsioonisüsteemi peal töötava tahvelarvutiga, asudes sellega võitlusse Apple`ile palju kuulsust ja kasumit teeninud iPad`iga.

Eile Los Angeles`is tutvustatud tahvelarvuti ekraani diameetriks on 10,6 tolli (26,7 cm) ning mudelile on pandud nimeks Surface (pind – ingl. k).

Turule tullakse kahe mudeliga. ARM-i protsessori peal töötav tahvelarvuti tuleb turule koos Windows 8 operatsioonisüsteemiga jõulude paiku ning Inteli protsessorit kasutav tahvelarvuti kolm kuud hiljem.

ARM-i mudel kaalub Microsofti sõnul vähem kui poolteist naela (680 grammi) ning on väga õhuke (9,3 millimeetrit).

Mudeli jaehindu veel tarkvaratootja ei maininud.

Kuna Microsoft trügib riistvaraturule võib see halvendada ettevõtte suhteid teiste riisvaratootjaga, kes kasutavad hetkel Microsofti operatsioonisüsteemi.

„Mida ma suudan öelda? See on viimsepäeva laupäev – see on täielikult vastandlik nende põhitegevusega. Nad võtavad oma saatuse iseenda käest ära. See on kartmatu käik, aga väga riskantne,“ märkis tehnoloogiaturgu jälgiva Gartner`i analüütik Michael Gartenberg.

Tahvelarvutite turu maht on DisplaySearch andmeil sel aastal 78,7 miljardit dollarit.

Microsofti aktsia on tõusnud järelturul 0,8%, tasemeni 30,09 dollarit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755