20. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parimaks m-teenuseks valiti ERRi mobiilirakendus

Konkursi “Eesti parim m-teenus 2012” üldvõitjaks ning meelelahutus ja meedia kategooria võitjaks kuulutati täna toimunud autasustamisüritusel Eesti Rahvusringhäälingu mobiilirakendus ERR.

Eesti parim m-teenus aastal 2012 on Eesti Rahvusringhäälingu, Finestmedia OÜ ja AS Helmese koostöös valminud mobiilirakendus ERR, millega saab jälgida ERR-i kõigi tele- ja raadioprogrammide otseülekandeid ning saadete arhiivi – st ETV, ETV2, Vikerraadio, Klassikaraadio, Raadio2, Raadio4 ja Raadio Tallinn. Lisaks pakub rakendus täispikkuses päevauudiseid eesti, vene ja inglise keeles ning saatekavasid, teatas Riigi Infosüsteemi Amet.

"Tunnustame peaauhinnaga ehk Eesti parima m-teenusena Eesti Rahvusringhäälingut, kelle teenus on kasutajasõbralik ning võimaldab päevakajaliste uudistega kursis olla ning kasutada Eesti audiovisuaalset arhiivi sõltumata asukohast,“ põhjendas otsust žürii liige Katri Ristal.

„ERR-i rakendus  on suure mõju ja väärtusega m-teenus,“ lisas Ristal.

 

Äri ja ettevõtluse kategoorias tunnistati parimaks Qminder OÜ arendatud rakendus Qminder. See mobiilne järjekorrateenus võimaldab muuta teenindusprotsessi oluliselt mugavamaks ning võtta järjekorranumbreid distantsilt.

Tervise ja keskkonna kategoorias on võitja tervisesporditeemaline rakendus mobiiliorienteerumine MOBO, mille tootja on OÜ Tak R&D. MOBO seob nutitelefoni ja traditsioonilise orienteerumise püsiradade ideed ehk pakub võimaluse tegeleda orienteerumisega endale sobival ajal. “Kolm ühes” - mobiiltelefon asendab rakenduse abil kaarti, kompassi ja märkeseadet.

Kultuuri ja hariduse kategooria võitjateks valiti erandkorras mitu rakendust. Žürii otsustas üksmeelselt autasustada ettevõtet Walk & Learn OÜ erinevate loodusteemaliste õppematerjalide viimise eest mobiiltelefoni.

Walk & Learn OÜ osales konkursil kolme rakendusega: Kes käis? – jahimehe jäljekütt, Seeneaabits ja Talvine aialinnuaabits.

Valitsemise ja kaasamise kategoorias auhinda välja ei antud.

Delfi Fortes juuni esimesel nädalal korraldatud rahvahääletuse tulemusel on rahva lemmik Solaris Kino mobiilirakendus, mis kogus veebiportaali lugejatelt 490 häält ehk 19,2% kõigist antud häältest. Hääletuse esikuuikusse mahtusid ka peakonkursil auhinnatud ERR ja MOBO.

Rahvusvahelisele konkursile WSA Mobile otsustati saata: m-Business & Commerce kategoorias Qminder, m-Government & Participation kategoorias

digiallkirjastamist võimaldav DigiDoc,             m-Entertainment &Lifestyle kategoorias kliendilistide halduslahendus ööklubidele GateMe, m-Tourism & Culture kategoorias linnaruumide helitausta loomise rakendus Citymixer, m-Media & News kategoorias ERR ja m-Environment & Health kategoorias mobiiliorienteerumine MOBO. Kategooriate , m-Inclusion & Empowerment, m-Tourism & Culture ning m kategoorias linnaosade koostöövõrgustik Meie Tallinn. M-Learning & Education Eesti esindajad otsustatakse hiljemalt juuli lõpuks.

Riigi Infosüsteemi Ameti korraldatud konkursi viies kategoorias osales kokku 44 kodumaist m-teenust. Eri elualade ekspertidest koosnenud 8-liikmeline žürii hindas töid nende funktsionaalsuse, kasutusmugavuse, esteetilise kvaliteedi, eesmärgipärasuse, turvalisuse ning turundusliku ja ühiskondliku potentsiaali alusel.

Konkursi „Eesti parim m-teenus 2012“ žüriisse kuulusid Henrik Roonemaa ajakirjast Digi, Ilja Šmorgun Riigi Infosüsteemi Ametist, Katri Ristal IKT Demokeskusest, Priit Salumaa Garage48-st, Rain Rannu Fortumost, Triin Nigul Riigi Infosüsteemi Ametist, Toivo Tänavsuu Eesti Ekspressist ja Veiko Jääger OKIA-st.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755