2. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sony laiendab pilvepõhist meelelahutusteenust

Sony Corp. ostab 380 miljoni dollari eest Gaikai Inc.’i, USA ettevõtte, mis pakub pilvepõhist mängimisteenust, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Gaikai (jaapani keeles „avatud ookean“) on pilvepõhine mängimisteenus, mis pakub kasutajatele võimalust mängida tipptasemel personaalarvutitele ja mängukonsoolidele mõeldud mänge interneti vahendusel, ilma neid allalaadimata.

Tehing jõuab lõpule eeldatavasti augusti lõpus ja arvatavasti on tehingu mõju kasumile väike. Kalifornia juurtega Gaikai on ekspert info vahendamisel pilveserverite ja kasutajate vahel, ilma viiteajata.

Sony tegevjuht Kazuo Hirai lubas aprillis, et elustab Sony kasumi, keskendudes mängijatele, kaameratele ja mobiilseadmetele, sealhulgas ka nutitelefonidele. Gaikai ost näitab, et ettevõte üritab tulu tuua internetipõhistest tegevustest, ütles TIW Inc.’i analüütik Takashi Oka.

PlayStationi mängukonsoolide valmistaja Sony teatas 31. märtsiga lõppeva aasta kahjumiks 457 miljardit jeeni (5,7 miljardit dollarit), kui ettevõtte televisiooni üksus jätkas raha kaotamist.

Hirai teatas, et osa Sony kasumlikumaks muutmise plaanist hõlmab tööjõu vähendamist 10 000 inimese võrra.

Sony ennustatav käive tõuseb sel fiskaalaastal 14%, 7,4 triljonile jeenile, eelkõige tänu nutitelefonidele ja kaasaskantavatele mänguseadmetele.

Sony aktsia hind oli USA kauplemispäeva alguse poole langenud 1,26%, 14 dollari peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755