6. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esmaspäeval jääb veerand miljonit arvutit ilma internetiühenduseta

Rohkem kui aasta aega tagasi pahavaraga nakatatud arvutid jäävad esmaspäeval ilma internetiühenduseta, kuna FBI vahetab välja häkkerite kontrolli all olevad serverid puhaste serveritega, põhjustades sellega nakatunud arvutitele internetiühenduse katkemise, vahendas CNBC.

Möödunud aastal tabas FBI häkkerid, kes teenisid pahavara abil ebaseaduslikult interneti reklaamitulu. Häkkerid kasutasid trooja viirust DNS-Change, millega loodi olukord, kus arvutid ei küsinud infot enam ametlikult serverilt, vaid sellelt, mis oli häkkerite kontrolli all.

Selliseid nakatunud arvuteid oli üle poole miljoni. 

Häkkerid tabati, kuid valesid servereid ei saanud välja lülitada, kuna ohvrid poleks siis enam internetti pääsenud.  FBI teeb koostööd eraettevõttega, et panna tööle puhtad serverid. Selle tagajärjel jäävad esmaspäeval nakatunud arvutid ilma internetita.

FBI hinnangul on nakatunud arvuteid maailmas veel 277 000, neist 64 000 Ameerika Ühendriikides.

FBI poolt koostatud veebilehel saab vaadata, kas arvuti on nakatunud või mitte.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755