11. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Levira toob turule võltsimiskindla pilveteenuse

Eesti sideteenuste ettevõte Levira hakkab koostöös Guardtime’i ja Joyentiga pakkuma maailmas ainulaadset pilvepõhist ja võltsimiskindlat andmehoiu- ning varundusteenust.

Eelkõige on teenus suunatud Põhjamaade ning Kesk- ja Ida-Euroopa riigiasutustele ja ettevõtetele, Levira eesmärk on osutada turvalist andmehoiuteenust ka rahvusvahelistele korporatsioonidele.

"Joyenti mitmekihiline virtualiseerimistehnoloogia koos Guardtime’i ajatemplitega on tugev lahendus ettevõtetele ja riigiasutustele, kes soovivad kasutusele võtta pilvetehnoloogia, kuid pole seda seni teinud usaldus- ja turvakaalutlustel,“ rääkis Levira tegevjuht Mart Einpalu. „Levira eesmärk on tõusta Põhjamaade ning Kesk- ja Ida-Euroopa juhtivaks pilveteenuse pakkujaks. Selle eesmärgi saavutamisel on esmatähtis pakkuda klientidele matemaatiliselt tagatud tõestust selle kohta, et nende andmed on pilves kaitstud ja vastavad kohalikule seadusandlusele.“

Pilvetehnoloogia kasutajad pidid varem teenusepakkujat pimesi usaldama, rääkis Guardtime’i tegevjuht Mike Gault. „Guardtime’i ajatemplitehnoloogia ja Joyenti SmartDataCenteri ühendamisel saavad kliendid sõltumatu, matemaatiliselt tõestatava auditijälje kõigele, mis toimub pilveteenuse pakkuja keskkonnas.”

Guardtime pakub digitaalset ajatempliteenust, millega on võimalik tõendada dokumentide ja andmete autentsust ning päritolu. Ajatemplit on võimalik kontrollida avaliku koodi abil, mis ilmub Äripäevas ja Financial Times’is. Eestis kasutab Guardtime’i teenust näiteks SEB pank.

Levira pilveteenuseid asub juhtima Tõnis Kulm, kes seni juhtis Helmeses hostingteenuseid. Levira pilveteenuste ärijuhina on Kulmu ülesandeks valdkonna ülesehitamine ja sellest kasumliku äriliini loomine.

Levira on IT, meedia ja telekomi infrastruktuuriteenuste osutaja ning Põhja-Euroopa suurim telekanalite väljastuskeskus ning peamine raadio- ja teleprogrammide edastaja Eestis. Levira aktsionärideks Eesti riik (51%) ja Prantsuse telekommunikatsioonikontsern TDF Group (49%).

Joyent on pilveteenuseid pakkuv ettevõte, mille teenuseid kasutavad muuhulgas LinkedIn, Voxer, Gilt Groupe ja Microsoft. Joyenti SmartDataCenter lahendus on ühtne, usaldusväärne ja hajutatud süsteem, millel jooksevad nii era-, avaliku- kui ka hübriidpilve teenused.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052