19. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google saab avalikuks koos Motorolaga

Täna õhtul pärast USA turgude sulgemist avalikustab enda tulemused Google, kellelt oodatakse kahekohalist kasvu nii käibele kui kasumile. Lisaks on tegemist esimese kvartaliga, kui Google kajastab ka hiljuti soetatud Motorola Mobility tulemusi.

Investorid on firma aktsiat survestanud viimasest vahearuandest alates, mille tulemusel on aktsia kukkunud aprilli keskpaigast 7%. Investorid on mures firma reklaamitulude pärast.

"Kuigi enamik investoreid on pigem optimistlikud, leiame, et mured kahe põhiäri ümber on sundinud paljusid investoreid kõrvalvaatajaks," kirjutas kliendikirjas Susquehanna analüütik Herman Leung, viidates firma reklaamiärile ja Motorola soetamisele. "Me ootame äritulude taastumist teises kvartalis ja rohkem läbipaistvust Motorola üle," lisas ta.

Thomson Reutersi andmeil ootavad analüütikud Google'i korrigeeritud kasumiks aktsia kohta 10,05 dollarit, mis veel aasta tagasi oli 8,74 dollarit aktsia kohta.

Käive ilma ülevõtmisteta peaks analüütikute prognooside kohaselt tulema 8,4 miljardi dollari juurde ja see number ei sisalda Motorola numbreid. Läinud aasta teises kvartalis teenis Google 6,92 miljardit dollarit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052