13. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebooki investorid dilemma ees

Facebooki aktsia langus on Goldman Sachsilt ja Microsoftilt röövinud suure osa tõusust, mille nad saaksid realiseerida, kuna insaideritel avaneb sel nädalal võimalus oma aktsiad maha müüa.

Goldman Sachs, mille aktsiapaki väärtus on 900 miljonit dollarit, seisab koos teiste investoritega silmitsi dilemmaga: kas müüa oma Facebooki aktsiad praegu ning realiseerida väiksem kasum või oodata ning riskeerida edasise kaotusega.

Alates Facebooki aktsia avalikust esmapakkumisest (IPO), on Facebooki aktsia langenud 43 protsenti ning aktsia ei ole suutnud tõusta üle IPO hinna, milleks on 38 dollarit. 

„See ei ole nii, et nad tahavad müüa kõik enda aktsiad turu avanemise hetkel,” ütles Privotal Research Groupi analüütik Brian Wieser, kellel on Facebooki aktsiale ostusoovitus. „Nad tahavad olla ratsionaalsed selles osas.”

Lisaks Goldmanile, avaneb ka teistel Facebooki insaideritel nagu Microsoft ja Accel Partners 16. augustil võimalus enda aktsiad maha müüa. 

Facebooki turuväärtus oli 10. augustil 52,7 miljardit dollarit. Alates IPOst on sotsiaalmeediavõrgustiku turuväärtus langenud kuskil 38,8 miljardit dollarit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052