21. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebooki insaider müüs pea kõik aktsiad maha

Pärast insaiderite aktsiamüügi keelu lõppu müüs Facebooki nõukogu liige Peter Thiel pea kogu enda osaluse maailma suurima sotsiaalvõrgustiku operaatoris. Aktsiate müügist on mees teeninud üle miljardi dollari.

Facebooki üks esimesi investoreid Thiel müüs umbes 20,1 miljonit aktsiat 16. ja 17. augustil, teenides 395,8 miljonit dollarit, vahendab Bloomberg USA Väärtpaberikomisjoni avalikustatud andmeid.

Riskikapitalist ja riskifondi juht Thiel oli varasemalt juba aktsiate avaliku esmapakkumise käigus (IPO) teeninud 640,1 miljonit dollarit.

2004. aastal firmasse 500 000 dollarit investeerinud Thiel on Facebooki börsieelse meeletu tõusu üks suurimaid võitjaid. Hilisemad investorid pole selliseid kasuminumbreid näinud ning pärast börsile tulekut on firma aktsia kukkunud ligi 50%.

Eile avalikustatud tehingu plaan oli tegelikult välja toodud juba 18. mail, kui firma börsile tuli ning seetõttu tähelepanelikematele ammu teada.

Facebook vabastas läinud nädalal müügikeelu alt 271,1 miljonit aktsiat, mis on esimene viiest insaiderite müügikeeldu kergitavast toimingust. Järgmine ports ehk 1,44 miljardit aktsiat vabaneb novembris.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052