27. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsungi turuväärtus kukkus 12 miljardit

Samsungi aktsia langes täna rohkem kui 7 protsenti, pühkides sellega Lõuna-Korea tehnoloogiagigandi turuväärtusest 12 miljardit dollarit, kuna reedel sai Apple USAs olulise kohtuvõidu nutitelefonide ja tahvelarvutite tootjate seas vallandunud patendisõjas.

Samsungi aktsia langes Lõuna-Korea börsil 7,5 protsenti, mis on nelja aasta suurim langus. Korea börsi langus piirdus 0,5 protsendiga. Samsungi aktsia kauplemismaht oli tavapärasest kaks korda suurem.

Analüütikute hinnangul väheneb patendivaidluse tõttu Samsungi selle aasta kasum 4 protsenti.

Apple’i kohtuvõit on tõstatanud muresid Samsungi  nutitelefonide äri pärast, kust pärineb ettevõtte suurim rahavoog. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052