17. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kasutuses olevate nutitelefonide arv ületas 1 miljardi

Maailmas kasutatavate nutitelefonide arv ületas kolmandas kvartalis esimest korda 1 miljardi piiri ja kahekordistub 2015. aastaks, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Kasutuses olevate nutitelefonide arv jõudis kolmandas kvartalis 1,038 miljardini, tehes 47%-lise tõusu aastataguse olukorraga võrreldes. Seega peaks ühel inimesel seitsmest üle maailma olema käeskantav asjapulk, mis töötab nagu arvuti.

Kui Nokia Oyj tutvustas 1996. aastal esimest modernset nutitelefoni, siis kogu tööstus laienes kiirenevalt iPhone’i populaarsuse tõttu. Kuna nutitelefonide kasutamine alles levib arengumaadesse, siis arvatakse, et läheb vähem kui 3 aastat, et kasutuses olevate nutitelefonide arv suureneks 2 miljardi peale.

“Nutitelefonide läbimurre on siiski küllaltki väike,” ütles Neil Mawston, Strategy Analyticsi tegevdirektor. Ta lisas, et enamus maailmast ei oma veel nutitelefoni ja ikka eksisteerib suur kasvuruum, eriti arenemisjärgus turgudel, nagu Hiina, India ja Aafrika.

Autor: Teele Liblik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052