17. oktoober 2012
Jaga lugu:

Kasutuses olevate nutitelefonide arv ületas 1 miljardi

Maailmas kasutatavate nutitelefonide arv ületas kolmandas kvartalis esimest korda 1 miljardi piiri ja kahekordistub 2015. aastaks, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Kasutuses olevate nutitelefonide arv jõudis kolmandas kvartalis 1,038 miljardini, tehes 47%-lise tõusu aastataguse olukorraga võrreldes. Seega peaks ühel inimesel seitsmest üle maailma olema käeskantav asjapulk, mis töötab nagu arvuti.

Kui Nokia Oyj tutvustas 1996. aastal esimest modernset nutitelefoni, siis kogu tööstus laienes kiirenevalt iPhone’i populaarsuse tõttu. Kuna nutitelefonide kasutamine alles levib arengumaadesse, siis arvatakse, et läheb vähem kui 3 aastat, et kasutuses olevate nutitelefonide arv suureneks 2 miljardi peale.

“Nutitelefonide läbimurre on siiski küllaltki väike,” ütles Neil Mawston, Strategy Analyticsi tegevdirektor. Ta lisas, et enamus maailmast ei oma veel nutitelefoni ja ikka eksisteerib suur kasvuruum, eriti arenemisjärgus turgudel, nagu Hiina, India ja Aafrika.

Autor: Teele Liblik

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt