Autor: Marek Mühlberg • 2. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taavi Kotka: I have a dream

Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu president Taavi Kotka rääkis täna KUMUs toimuval konverentsil "Eesti IT visioon 2020: KICK OFF" sellest, et IKTst võiks aastaks 2020 saada Eesti juhtiv majandusharu.

Kotka kõneles teemal „I have a dream –  Eesti kui IT riik: meie potentsiaal, miks siin on parem kui mujal?" ITLi juht arutles teemal, kas ja kui võimalik on luua aastaks 2020 Eesti IKT sektorisse 50 000 töökohta ning tänas Eesti IT hariduse pakkujaid koostöö ja kodumaise IKT sektori olukorra hea mõistmise eest.

Kotka sõnul on Eesti kümnekonna aasta jooksul läbi teinud suure muutuse. Kui varem oli väga raske leida partnereid isegi Skandinaaviast, siis täna teatakse kõikjal, et "me oskame seda asja" - st. Eesti teadlikkus IKT valdkonnast on leidnud heakskiitu ka Eestist väljaspool. Kotka tõi näiteks Ericssoni, mis on oluliselt panustanud Eesti ekspordikasvu ning Samsungi, kes otsustas oma IPTV lahenduse ehitada koostöös Elioniga.

Konverentsil viibijate seas korraldati ka interaktiivne gallup, mille raames esitati auditooriumile küsimus, kas nad usuvad, et aastaks 2020 on IKT Eesti juhtiv majandusharu. Küsimusele vastas jaatavalt 68% auditooriumist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052