Autor: Fredy-Edwin Esse • 30. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uued Facebooki tingimused kahjustavad Zyngat

Mängudetootja Zynga aktsia tegi eile järsu languse pärast seda, kui Facebookiga uuendati tingimusi, mille alusel suhtutakse Zyngasse samamoodi kui teistesse mängude arendajatesse.

Ilmselt kõige olulisem on fakt, et enam ei saa Zynga mängijaid suunata Facebookist Zynga.com-i, vahendab CNBC. Antud tingimus kehtis ka teistele firmadele ning see tagab mängijate püsimise Facebooki lehel ja mis veel tähtsam, Facebook saab ka nende pealt raha.

Uute tingimuste kohaselt on nüüdsest Facebookil õigus arendada iseenda mänge, kuid firma esindaja ütles CNBC-le, et Facebook ei tegele mängude tootmisega ja ei pea plaani ka selleks.

Zynga üritab tingimuste muutumisest positiivset muljet jätta, öeldes, et see võimaldab firmal enda mänguvõrgku Zynga.com-is arendada ning laiendada haarte väljapoole Facebooki. Zynga ei ole enam kohustatud enda kodulehel näitama Facebooki reklaami.

Investorid aga uudisele positiivselt ei reageerinud. Zynga aktsia on eelturu kauplemises odavnenud 11,07%, 2,33 dollarini. Firma aktsia on sel aastal kukkunud 75%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755