Autor: Rainer Saad • 3. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokial on iPhone’i ees kiire võrgu eelis

Apple’i kõige uuemat nutitelefoni iPhone 5 ei saa enamikes Euroopa kiiretes võrkudes kasutada ning see loob Nokiale eelise oma suure konkurendi ees, kirjutas Bloomberg.

LTE või siis long-term evolution on traadita tehnolooga, mis võimaldab kiiresti internetis surfata ning andmeid alla laadida. Kuigi iPhone 5 ühendub USA suurimate operaatorite LTE võrkudega, ei ole see võimalik Euroopas, kuna enamus operaatoreid kasutab LTE’d erinevatel sagedustel.

„Kiire internetiühendus on väga vajalik ning ma teadsin, et tahan 4G telefoni,” ütles 41-aastane Stockholmi tarkavaraarendaja Tommie Johannson. „Nokia Lumia 920 seda võimaldab.”

Nokia Lumia 920 ja Lumia 820 saab kasutada umbes 20 Lääne-Euroopa LTE mobiilivõrgus. iPhone 5 saab töötada ainult kahe operaatori LTE võrkudes – Deutsche Telekom’is ja France Telecom’is.

EMT teatas septembri keskpaigas, et Eestis on võimalik uut iPhone’i 4G võrgus kasutada selle aasta lõpuks.

Nokia aktsia on viimase kahe nädalaga tõusnud 21 protsenti, kuna Saksamaal müüdi Lumia 920 välja. Kuid aktsia on siis peaaegu 90% madalamal alates sellest, kui esimest iPhone’i esitleti viis aastat tagasi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052