Autor: Piret Reiljan • 26. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

2012: president ruulis Twitteris

President Toomas Hendrik Ilves jättis end juunis Twitteri ajalukku, kui vihastas ameeriklasest nobelisti Paul Krugmani Eestit kritiseerinud sõnavõtu peale ja paiskas eetrisse sõnad "just, s***ugem idaeurooplastele".

Kiiresti tekkis kaks leeri, osa toetas Ilvest ja osa Krugmani. Oodanuks Ilveselt sama jõulist ning kiiret reaktsiooni ka Reformierakonna valetamis- ja rahastamisskandaalile. 

18. detsembri seisuga on Toomas Hendrik Ilvesel Twitteris 9587 jälgijat. Enne rahvusvahelisse meediasse jõudnud Krugmani-Ilvese vaidlust oli meie presidendil Twitteris vaid veidi üle 3000 jälgija. Muljetavaldav populaarsuse kasv! Säutse on president oma kontol avaldanud 863.

Twitter on populaarne ka ministrite seas. Näiteks majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts tegi Twitteri vahendusel teatavaks maanteeameti uue juhi, kelleks sai Aivo Adamson.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755