Autor: Ken Rohelaan • 3. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Barnes & Noble'i jaemüügikäive langes

Raamatumüügiketi Barnes & Noble'i Nooki divisjoni käive kukkus järsult, kui ettevõtte poodides müüdi vähem e-lugereid ja tahvelarvuteid, vahendas Reuters.

Barnes & Noble on pannud suurt rõhku just Nooki arendamisele, mis peale e-lugerite ja tahvelarvutite pakkub veel digitaalseid raamatuid. Nooki divisjoni käive vähenes 12,6%, kui võrrelda tänavust ja mullust üheksat nädalat kuni 29. detsembrini.

Nooki divisjon oli langetanud toodete hindu, et konkureerida Amazoni Kindle'iga ja Apple'i iPadiga. Morningstari analüütiku Peter Wahlstromi sõnul üritab juhatus nii tegutsedes osta turuosa, kus digitaalne sisu veaks kasumit. Wahlstromi hinnangul tekitab küsimusi Nooki pikaajaline väljavaade võrdluses Kindle'iga, kui ühikute müük langes ja digitaalse sisu müük kasvas 13,1%, mis on varasema aastaga võrreldes märgatavalt aeglasem.

Kui pärast USA tänupühi järgnenud Musta reede nädalavahetusega sai Nooki müük tugeva alguse, siis ülejäänud hooaeg jäi nõrgaks. Barnes & Noble'i juhi William Lynchi teatel uuritakse languse peamist põhjust ning sellele vastavalt täpsustatakse oma firma strateegiat. Barnes & Noble loodab siiski käesoleval majandusaastal Nooki divisjoni müügiks saavutada 3 miljardit dollarit, säilitades oktoobris tehtud prognoosi.

New Yorgi aktsiaturul kohaliku aja järgi kell 13:03 (Eestis kell 20:03) tõusis Barnes & Noble'i aktsia 2%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind tõusnud 4,89%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755