Autor: Rainer Saad • 15. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida oodata Facebooki tänaselt ürituselt?

Kui Facebook saatis eelmisel nädalal välja kutsed enda tänasele üritusele "Come and see what we're building", võtsid investorid seda kui märki, et sotsiaalmeediavõrgustik tutvustab järjekordset tuluallikat.

Korraga muutusid ka analüütikud Facebooki suhtes positiivsemaks ning aktsia tõusis möödunud nädalaga üheksa protsenti. Eile lõpetas Facebook küll 2,5 protsenti all, kuid Deutsche Bank tõstis sotsiaalmeediavõrgustiku aktsiasoovituse hoia peale osta peale ning suurendas hinnasihi 40 dollarini.

Oppenheimer tõstis aktsia hinnasihi 34 dollarini. Mõlema analüüsifirma arvates tulevad mobiilsed uudisvoo reklaamid sotsiaalmeediale suureks kasuks, kirjutas CNBC.

Facebooki aktsia on tõusnud üle 30 dollari ning poole aasta kõrgeimale tasemele, kuid mida võidakse tänasel üritusel esitleda?

Selgub, et täna pole Facebookil ühtegi partnerettevõtet. Kui tahetakse esitleda enda nutitelefoni, teeks Facebook seda koos mõne mobiilitootja või operaatorfirmaga.

Facebooki suuromanikule ja juhile Mark Zuckerbergile meeldib rääkida asjadest, mida tema ja Facebooki insenerid "ehitavad". Kuid see ei tähenda alati uute hoonete ehitamist ning augustis juba teatas Zuckerberg, et firma 3400 töötajale projekteeritakse ümber endine Sun Microsystemsi hoone, mis ühendab firma Menlo Parki kontorid. Seega, Facebookil pole praegu vaja midagi juurde ehitada.

Täna ei pruugi Facebook küll nutitelefonist teatada, kuid tõenäoliselt on see midagi, mis hõlmab Facebooki ja mobiili kasutamist.

Firma asutaja Zuckerberg ja teised Facebooki tippjuhid on pidevalt rääkinud sellest, kui oluline on mobiilide kasutamine Facebookile, kuna mobiilide kaudu tuleb sotsiaalmeediale rohkem kasutajaid kui arvutite kaudu.

Me võime näha uut mobiilidele mõeldud Facebooki operatsioonisüsteemi. Kuna üha rohkem kasutajaid tuleb Facebookile arenevatelt turgudelt, kus iPhone'id ja Androidi seadmeid on kallid, siis võib Facebook täna esitleda uut operatsioonisüsteemi, mis ühildub odavamate telefonidega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052