Autor: Ken Rohelaan • 24. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

UK-s mõisteti Anonymousi häkker vangi

Suurbritannias mõisteti aktivistide grupi Anonymousi häkker 18 kuuks vangi süüdistatuna vandenõus rünnata Visa, PayPali ja MasterCardi veebilehti, vahendas Bloomberg.

Christopher Weatherhead mõisteti süüdi detsembris, kuid vanglakaristus määrati täna Londonis Soutwark Crowni kohtus. Varem olid end süüdi tunnistanud Weatherheadi kolm kaaskostjat Jake Birchall, Ashley Rhodes ja Peter Gibson.

Gibson peab tegema 100 tundi ühiskondlikku tööd ja talle määrati kuus kuud tingimisi karistust kahe aasta pikkuse katseajaga. Birchalli karistust arutatakse 1. veebruaril.

Hagejate sõnul ründasid kostjad lisaks varem nimetatud veebilehtedele ründasid veel British Recorded Music Industry, Ministry of Soundi ja International Federation of the Phonographic Industry kodulehti. Rünnakud tekitasid ettevõtetele 3,5 miljonit naela (4,14 miljonit eurot) kahju seoses lisanenud personalitööga ning tarkvara ja käibe kaotusega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755