Autor: Ken Rohelaan • 29. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BlackBerry tootja börsil languses

BlackBerrysid tootva Research In Motioni aktsia kukkus, sest uued telefonid ei pruugi vähendada firma senist nutitelefonide müügi langust, vahendas Bloomberg.

Ovumi telekommunikatsioonianalüütiku Jan Dawsoni hinnangul on BlackBerry konkurentsile järgi jõudmas, kuid siiski pole veel märke, miks tarbijad peaksid seda eelistama teistele samalaadsetele seadmetele. "Uued telefonid annavad ettevõttele hea aasta, müües enamasti BlackBerry lojaalsetele omanikele, kuid see on kahanev nišš tarbijate seas," ütles Dawson.

Strategy Analyticsi aruande põhjal moodustasid Apple'i ja Androidi tarkvara kasutavad telefonid neljandas kvartalis 92% nutitelefonide tarnetest. Viimase kvartaliga on BlackBerryde kasutajate arv kahanenud ühe miljoni võrra, ulatudes 79 miljonini.

RIM-i tegevjuht Thorsten Heins tutvustab uut BlackBerry mudelit 30. jaanuaril New Yorgis.

Väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 13:34 (Eestis kell 20:34) kukkus Research In Motion 7,41%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind langenud 2,86%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052