Autor: Romet Kreek • 18. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Panasonic väljub plasmateleriärist

Panasonicu aktsia hind tegi täna Tokio börsil kuue nädala suurima tõusu, kuna ajaleht Nikkei raporteeris, et ettevõte kaalub plasmateleriärist lahkumist ning võib ka müüa tervishoiuäri, vahendab Bloomberg.

Aktsia hind tõusis täna 4,9 protsenti, 722 jeenile. Aktsia on tõusnud tänavu 36 protsenti.

„Ettevõte vaatab erinevaid strateegiaid oma teleriäri jaoks,“ ütles täna pressiesindaja Chieko Gyobu.

Jaapani suurisel teine teleritootja koondab ja müüb varasid. Ettevõte prognoosis, et märtsi lõpus lõppeval majandusaastal saadakse 765 miljardi jeenine kahjum. President Kazuhiro Tsuga plaanib kärpida üksuste arvu 88-lt 56-le. Fokuseeritakse äridele, kus kasumimarginaalid on laiemad.

Ituudised.ee toetajad:
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105