Autor: Marek Mühlberg • 7. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kadri Teder: kaubamärgi nimetamine hanke kirjelduses pole keelatud

Advokaadibüroo LAWIN jurist Kadri Teder selgitas seminaril "Avaliku sektori infosüsteemide planeerimine ja arendamine" termini "või samaväärne" kasutamist hankedokumentides.

Tederi sõnul pole kaubamärgi, protsessi, tootmisviisi vms nimetamine tehnilises kirjelduses iseenesest keelatud.

"Keelatud on kaubamärgi, protsessi, tootmisviisi vms nimetamine eesmärgiga osta vaid seda konkreetset toodet," selgitas Teder ja lisas, et juhul kui hankija lisab “või samaväärne” tehnilisse kirjeldusse vaid selleks, et selle kattevarjus osta konkreetset toodet, ilma hanget konkurentsile tegelikult avamata, on “või samaväärse” lisamine RHSiga vastuolus.

Kadri Teder esines Äripäeva ITuudiste seminaril ettekandega "Riigihangete seadus ja avaliku sektori IT projektide spetsiifika." Loe ettekannet siit:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052