Autor: Indrek Kald • 16. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik paneb konkursile kolm sagedusluba

Tehnilise järelevalve amet kuulutas välja konkursi sageduslubade andmiseks sagedusalas 790-862 megahertsi.

Avalikule konkursile pannakse kolm sagedusluba, mis annavad õiguse kasutada sagedusi elektroonilise side võrkude väljaehitamiseks ja arendamiseks üle Eesti.  

Ameti peadirektori asetäitja Priit Soomi sõnul loob väljaantav sagedusala sideettevõtjaile võimaluse arendada kaasaegseid elektroonilise side teenuseid, samuti pakub see tarbijale uusi võimalusi mobiilse andmeside kasutamiseks. "See sagedusala ei sea uue tehnoloogia kasutamisele piiranguid. Tänu headele leviomadustele, sealhulgas siseruumides, pakub see ennekõike head võimalust mobiilse andmeside osutamiseks üle Eesti nii suure elanike arvuga kui ka hajaasustusega piirkondades. Oodata on ka arengut mobiilse andmeside allalaadimiskiirustes," märkis ta.

Üks sagedusluba antakse nn iludusvõistlusel pakkujale, kes alustab sideteenuse osutamisega loodavas sidevõrgus kõige varem. Ülejäänud kaks sagedusluba  väljastatakse enampakkumisel.

"Iludusvõistluse" võitja kohustub üle Eesti paigaldama välitingimustesse vähemalt 199 baasjaama ning katma teenusega ca 95% Eesti territooriumist. Lisaks  kohustub ta  tagama lõppkasutajale allalaadimise andmeedastuskiiruse vähemalt 5 Mbps.

Info konkursi läbiviimise korra, pakkujatele esitatud tingimuste ja pakkumuste esitamise tähtaja kohta on kättesaadav TJA kodulehelt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755